Ексклюзиви
вівторок, 18 лютого 2020 18:54

РНБО затвердила оборонне держзамовлення на три роки

РНБО затвердила оборонне держзамовлення на три роки
На оборонне замовлення виділили 25,848 млрд грн. Фото: РНБО

На засіданні Ради національної безпеки і оборони України схвалили основні показники державного оборонного замовлення на 2020 та 2021, 2022 роки.

"За підсумками розгляду питання Кабінетові міністрів України доручено затвердити цей документ з урахуванням висловлених пропозицій щодо його доопрацювання з метою підвищення бойових спроможностей Збройних сил України та розвитку сил стримування", - йдеться у повідомленні на сайті РНБО.

У 2020 році на виконання оборонного замовлення передбачили фінансування у сумі 25,848 млрд грн. Це на 16% більше, ніж у 2019 році. У виконанні замовлення візьмуть участь 14 державних замовників.

Частка вітчизняних постачальників складатиме майже 90% продукції.

Додатково виділять 10 млрд грн під державні гарантії для реалізації програм, пов'язаних із підвищенням обороноздатності і безпеки держави. Такий обсяг державних гарантій військові отримають вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доба на Донбасі: у ЗСУ є втрати, багато поранених

Державне оборонне замовлення передбачає продовження розробки і закупівлі за найважливішими проєктами зі створення ракетної техніки.

Уряду доручили забезпечити фінансування у повному обсязі, не допускаючи зменшення видатків державного бюджету або перерозподілу на інші потреби.

Укроборонпром планує розсекретити частину оборонного замовлення 2021 року. Про це повідомив Мустафа Найєм, заступник генерального директора концерну.

Зараз ви читаєте новину «РНБО затвердила оборонне держзамовлення на три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути