Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2019 15:29

Ринок електроенергії необхідно запустити з 1 липня поточного року – віце-президент ЄК Шефчович

Ринок електроенергії необхідно запустити з 1 липня поточного року – віце-президент ЄК Шефчович
Шефчович збирається найближчим часом обговорити ринок електроенергії з президентом Володимиром Зеленським. Фото: rbc.ua

Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович заявив, що першочерговими завданнями для нової української влади стане реалізація реформ у сфері економіки і енергетики, і зокрема швидка лібералізація ринку електричної енергії.

Про це повідомило інтернет-видання "Апостроф".

"Надзвичайно важливо завершити всі необхідні дії, спрямовані на те, щоб з 1 липня запрацював лібералізований ринок електроенергії", - підкреслив європейський чиновник.

Марош Шефчович також зазначив, що збирається найближчим часом обговорити ці питання з новим Президентом України Володимиром Зеленським.

"Я вже мав можливість обговорити ці питання з прем'єр-міністром, з українською владою, і трохи пізніше буду мати можливість говорити на цю тему з його високоповажністю президентом України", - підкреслив чиновник.

Він додав, що від того, наскільки успішно Україні вдасться впровадити економічні реформи і реформи в сфері енергетики, буде залежати, чи отримає вона черговий транш макрофінансової допомоги від західних партнерів.

"В цьому відношенні у президента буде дуже швидкий старт, тому що вже на цьому тижні в Україну прибуває місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Європейського Союзу (ЄС), де дискусія зосередиться на питаннях економіки. Ми всі віримо в те, що ці переговори пройдуть успішно, оскільки саме від успіху цих реформ залежить, чи буде програма МВФ, і, відповідно, чи зможе ЄС надати Україні макрофінансову допомогу, яка є виключно важливою для фінансової стабільності України", - зазначив віце-президент Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «Ринок електроенергії необхідно запустити з 1 липня поточного року – віце-президент ЄК Шефчович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути