Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2018 21:10

Рекрутери розповіли, як швидко знайти роботу

Рекрутери розповіли, як швидко знайти роботу
Рекрутери радять не писати банальні резюме. Обов'язково зазначати досвід роботи, ваші навики та один незначний недолік. Фото: ukrainians.today

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.

Водночас буває так, що часу довго шукати роботу не має. Вона потрібна вже тут і зараз. Тому експерти радять, що потрібно робити, щоб швидко працевлаштуватися, пише hh.ua.

Напишіть правильний заголовок

Це найголовніший рядок у резюме. Від нього залежить, чи вдасться перейти на наступний етап співбесіди. Не варто писати у темі "Резюме" або "Резюме такого-то – ім'я та прізвище". Краще написати заголовок відповідно до запиту роботодавця. Наприклад, відомий ресторан відкрив вакансію кухаря-кондитера. Якщо ви маєте досвід кондитера, хоча переважно працювали у холодному цеху, вкажіть у резюме "Кухар (у тому числі — кондитер)".

Вкажіть, що готові до тестового завдання

Для роботодавця важлива зацікавленість потенційного працівника у роботі. Часто успішним може стати кандидат більш мотивований. Навіть, якщо йому бракує кваліфікації. Тому зазначте у резюме, що готові пройти тестові завдання і поборотися за посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, як не втратити інтерес до роботи

Опустіть планку зарплати на 10%

Це непоганий спосіб привернути додаткову увагу роботодавця. Так, якщо у вакансіях на посаду помічника керівника вказана заробітна плата від 8 до 15 тис. грн, у супровідному листі напишіть — від 7 до 12 тис. Водночас перерахуйте всі навички та вкажіть вміння. Наведіть приклади своїх досягнень. Але сильно занижувати зарплату не варто. У роботодавця може скластися хибне враження щодо рівня вашої некомпетентності.

Згадайте про власний недолік

Часто потенційний працівник виглядає неправдоподібно хорошим. Рівень довіри до нього знижується. Щоб зіграти на контрасті, можна вказати якийсь недолік. Але незначний. Наприклад, "я — перфекціоніст і намагаюся навіть невеликий нюанс зробити ідеально".

В Україні пропонують на 4 дні збільшити відпустку. Крім того, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість робочого дня до 12 годин. За додаткові години обіцяють доплачувати. За кожну додаткову годину роботи, якщо їх більше 120 за рік, працівник отримуватиме потрійну оплату.

Зараз ви читаєте новину «Рекрутери розповіли, як швидко знайти роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути