Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 17:30

Розслідування МЕРТ щодо сірчаної кислоти має замовний характер - імпортер

Розслідування МЕРТ щодо сірчаної кислоти має замовний характер - імпортер
Директор компанії "Хімекс" Петро Жигулін вважає, що заборона імпорту сірчаної кислоти призведе до монополізації ринку в Україні. Фото: prom.ua

Розслідування, яке проводить Міністерство економічного розвитку і торгівлі України щодо імпорту сірчаної кислоти, швидше за все, має замовний характер на користь окремих виробників цієї сировини.

Таку думку в коментарі Бізнес-порталу UAprom висловив Петро Жигулін, директор компанії "Хімекс", що займається імпортом сірчаної кислоти в Україну, за підсумками слухань цього питання в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

"Все зводиться до замовного розслідування, хоча про це ніхто прямо не говорить. Після лютневих дебатів у МЕРТ у мене склалося враження, що Мінекономрозвитку не очікувало такої відсічі з боку не тільки постачальників кислоти, тобто білорусів, але і споживачів кислоти в Україні, підприємств металургійної галузі країни", - сказав він.

За його словами, резонанс від цього розслідування виявився широким.

"На дебатах звучали розумні аргументи проти введення будь-яких обмежень, а тим більше заборони. Якщо це станеться - це буде абсурд, це загрожує зупинкою підприємств", - зазначив Жигулін.

В серпні минулого року СхідГЗК і Сумихімпром, що займають домінуюче становище на ринку сірчаної кислоти, звернулися в МЕРТ зі скаргою на імпорт цієї сировини, який, на їхню думку, завдає шкоди українським хімікам. У свою чергу, чиновники Мінекономторгівлі, без будь-яких попередніх досліджень, відкрили спеціальне розслідування.

Директор "Хімекс" також вважає, що заборона імпорту кислоти призведе до монополізації цього ринку в Україні.

Крім того, він нагадав, що на сьогодні в Україні обмежена кількість цистерн, на яких можна перевозити сірчану кислоту. Сумихімпром і "Зоря" взагалі не мають жодної цистерни, СхідГЗК має їх в обмеженій кількості. Дефіцит цього парку в Україні традиційно покривався за рахунок імпорту", - констатував Жигулін.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування МЕРТ щодо сірчаної кислоти має замовний характер - імпортер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути