четвер, 17 травня 2018 18:08

Рада підвищила експортне мито на брухт

Рада підвищила експортне мито на брухт
Верховна Рада збільшила експортне мито на металобрухт до 42 євро/тонну

Верховна Рада прийняла законопроект про збільшення експортного мита на брухт до 42 євро/тонну терміном на рік.

За відповідний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" проголосували 248 депутатів за необхідних 226.

Раніше глава об'єднання "Укрметалургпром" Олександр Каленков заявляв, що мито в розмірі 30 євро за тонну практично вже не виконує свою обмежувальну функцію. На його думку, це пов'язано з тим, що сьогодні ціна брухту на світових ринках досить висока. В результаті за I кв. 2018 року експортували 140 тис. т брухту проти 40 тис. т за той же період 2017-го.

Законопроект №8226 зареєстрували у Верховній Раді 4 квітня. Документом передбачається продовжити дію "металургійного закону" і підвищити вивізне мито на брухт до 42 євро/тонну терміном на 3 роки.

Експортне мито на брухт в Україні вперше збільшили з 10 до 30 євро/ тонну 2015-го. Влітку 2017 року Верховна Рада продовжила дію підвищеного експортного мита на брухт.

Глава парламентського комітету з питань промислової політики Віктор Галасюк раніше наголошував, що прийнятий закон позитивно вплинув не тільки на металургію, а й на всю українську економіку. За його словами, в результаті продовження мита торік дефіцит брухту скоротився більш як удвічі, крім того це позитивно вплинуло на стабільність курсу гривні і допомогло уповільнити темпи інфляції.

Зараз ви читаєте новину «Рада підвищила експортне мито на брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути