Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 14:50

Перевірили законність штрафу голові Нафтагазу на 8,3 млрд

Перевірили законність штрафу голові Нафтагазу на 8,3 млрд
ДФС оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 млрд грн за порушення митних правил. Фото: Вікіпедія

Державна фіскальна служба завершила перевірку скарги НАК "Нафтогаз". Тепер готує документ щодо правомірності застосування штрафних санкцій Енергетичною митницею ДФС.

"Сьогодні така перевірка завершена, готують відповідні матеріали. Також питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатись його результатів", - повідомив в.о. голови ДФС Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Транзит не за правилами: Газпром створює проблему для України

Він наголосив, що керівник НАК "Нафтогазу" подав не скаргу до ДФС, а відповідний позов у судову інстанцію. На доручення президента ДФС провела перевірки щодо правильності та законності застосування штрафних санкцій до посадової особи НАК "Нафтогаз".

"Рішення про застосування штрафних санкцій було винесене Енергетичною митницею ДФС на підставі отриманої доказової бази", - підсумував Продан.

ДФС оштрафувала голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 млрд грн за порушення митних правил. Штраф виписали через те, що Нафтогаз не надав потрібний пакет документів для розмитнення поставок російського газу 2015 року. Глава НАК "Нафтогаз" оскаржив до Подільського районного суду Києва дві постанови Енергетичної митниці ДФС про накладення на нього персонального штрафу.

Зараз ви читаєте новину «Перевірили законність штрафу голові Нафтагазу на 8,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути