субота, 04 травня 2019 23:31

Приватбанк відзвітував про рекордні прибутки

Приватбанк відзвітував про рекордні прибутки
У Приватбанку рекордні прибутки. Фото: ТСН

За минулий рік ПриватБанк збільшив чистий комісійний дохід. Прибуток від надання послуг і проведення банківських трансакцій збільшилася в півтора рази – до 15,2 млрд грн.

Порівняно з 2017 роком, кількість активних клієнтів фінансової установи збільшилася на 10%. Крім того, зростання обсягів транзакцій у відділеннях і в онлайн-каналах збільшили чистий комісійний дохід на 49%, йдеться в річному звіті банку, підтвердженому аудиторською компанією Ernst & Young.

Зростання чистих комісійних доходів при збільшенні операційних витрат на 14,7%, забезпечив банку отримання рекордного за підсумками 2018 року прибутку в розмірі 12,8 млрд грн.

"Комісії формують значну частину прибутку банку і виступають важливим фактором стійкості бізнес моделі: чистий комісійний дохід банку на 109% покриває адміністративні витрати", – йдеться в документі.

При цьому, за підсумками 2018 року, ПриватБанк став одним з найкращих серед українських банків за показником перевищення доходів над видатками, що склали 45%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо не вистачає на армію, тягнути з бюджету $2 млрд не буду - Коломойський

Раніше, директор МВФ Крістін Лагард вказала на макрофінансову стабільність й успішне функціонування банківської системи країни.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк відзвітував про рекордні прибутки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути