пʼятниця, 22 листопада 2019 16:20

Приватбанк Коломойському не повернуть - Гончарук

Приватбанк Коломойському не повернуть - Гончарук
Гончарук заявив, що Коломойський не впливає на Зеленського. Фото: Delo.ua

Націоналізований Приватбанк не будуть повертати олігарху Ігорю Коломойському.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про це під час виступу у лондонському Королівському інституті міжнародних справ, передає "Голос Америки".

Гончарук сказав, що олігархи не мають політичного впливу на президента України Володимира Зеленського.

"У нас є дуже чітке розуміння, в мене, і в президента, і в уряду, що справа Приватбанку є показовою про Україну для всього світу. Тому, звичайно, ми стоїмо на тому, що ні банк, ні кошти з нього не повинні бути повернуті попереднім акціонерам", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Приватбанку розслідуватиме НАБУ

Кабмін готовий до будь-якого рішення суду стосовно Приватбанку.

"Уряд України, команда президента, буде робити все від нас залежне, щоб цей приклад став сигналом того, що в Україні все змінилося", - додав Гончарук.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Для того, щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн. Ексвласники банку вважають націоналізацію незаконною.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Ігоря Коломойського скасував рішення про націоналізацію Приватбанку. У відповідь на це Кабмін, Нацбанк і Приватбанк одразу оскаржили це рішення.

15 жовтня ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Англії та Уельсу у справі проти Коломойського та Боголюбова. Судді вирішили, що банк має достатньо передумов для судового розгляду справи та отримання відшкодування в сумі близько $3 млрд. А судовий указ про всесвітній арешт активів залишається чинним до рішення по суті.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк Коломойському не повернуть - Гончарук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути