Ексклюзиви
вівторок, 23 листопада 2021 19:52

Приватбанк через газети нагадав Коломойському про позов на $5,5 млрд

Приватбанк через газети нагадав Коломойському про позов на $5,5 млрд
Приватбанк націоналізували у грудні 2016 року. Фото: @privatbank

Приватбанк розмістив у трьох загальнонаціональних газетах повідомлення про вручення позову щодо відшкодування збитків на $5,5 млрд колишнім власникам банку Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Повідомлення Приватбанк опублікував у всеукраїнських газетах "Голос України", "День" та "Факти та коментарі", пише ZN.UA

Найбільший позов стосується двох серій транзакцій, які, за твердженням банку, були незаконно вчинені в період між 2013 та 2016 роками за вказівкою його колишніх власників. Вони передбачали виплату величезних сум відповідно до кредитних договорів, які, як стверджує банк, є хибними і непогашеними.

Крім Коломойського і Боголюбова, відповідачами також є ексчиновник ПриватБанку Тимур Новіков і дві кіпрські компанії PrimeCap Cyprus Limited і Duxton Holdings Limited.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський несподівано почав хвалити деолігархізацію від Зеленського

Торік у квітні Приватбанк подав позов до кіпрських судів, зокрема до Окружного суду Лімасола, вимагаючи відшкодування збитків у розмірі $5,5 млрд щодо схем, що несуть ознаки шахрайства і відмивання грошей і були здійснені, за твердженням банку, колишніми акціонерами.

У березні США запровадили санкції проти Коломойського. Йому й родині заборонили в'їзд у країну.

Американські правоохоронні органи підозрюють Коломойського й Боголюбова у придбанні нерухомості у США за кошти, виведені з Приватбанку. Справу веде ФБР. Вартість нерухомості міністерство юстиції США оцінює у понад $60 млн. Подали позови для конфіскації.

Коломойський живе в Дніпрі й не може виїхати за межі України, казав мер міста Борис Філатов.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк через газети нагадав Коломойському про позов на $5,5 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути