Ексклюзиви
середа, 22 листопада 2017 15:36

Пріоритет для вітчизняних виробників при держзакупівлях - міжнародна практика - Галасюк

Пріоритет для вітчизняних виробників при держзакупівлях - міжнародна практика - Галасюк
Голова Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк сказав, що в Україні 99% закупівель виключно цінові. Фото: 24 канал

Після схвалення Верховною Радою законодавчої ініціативи "Купуй українське, плати українцям!" Україна звернеться до СОТ для розгляду відповідних законів в якості легітимного виключення із загальних правил, зокрема, як засіб макрофінансової та макроекономічної стабілізації, яка приймається країною в умовах зовнішньополітичної і військової агресії, критичного дефіциту платіжного балансу і загроз економічній безпеці.

Про це заявив глава Комітету ВР з питань промислової політики Віктор Галасюк.

"Пріоритет для вітчизняних виробників при держзакупівлях - міжнародна практика", - зазначив нардеп.

Крім того, нардеп повідомив, що згідно з даними Єврокомісії, у Франції лише 4% держзакупівель здійснюються виключно за ціновими критеріями, у Великій Британії - 7%, в Голландії - 10%, в Іспанії - 24%. В Україні 99% закупівель виключно цінові. Також нардеп нагадав, що в США Федеральний закон про закупівлі у разі перевищення порогу $3000 зобов'язує держустанови купувати продукцію, яка має не менше 50% місцевої складової.

Пакет законопроектів "Купуй українське, плати українцям!" передбачає пріоритет для вітчизняних виробників товарів і послуг при проведенні держзакупівель.

Зараз ви читаєте новину «Пріоритет для вітчизняних виробників при держзакупівлях - міжнародна практика - Галасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути