вівторок, 27 березня 2018 11:33

Запропонували переглянути пенсії для громадян із понад 40-річним стажем

Запропонували переглянути пенсії для громадян із понад 40-річним стажем
Депутати пропонують збільшити коефіцієнт нарахування виплат з 1% до 1,35% за один рік страхового стажу для осіб із понад 40-річним стажем. Фото: Событие. Днепродзержинск

Депутати партії УКРОП пропонують підвищити пенсії українцям, які мають більше як 40 років страхового стажу.

Проект закону № 8187 "Про внесення змін до статті 25 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо належного пенсійного забезпечення осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу" розробили народні депутати Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Віталій Купрій та Віктор Шевченко, пише УНІАН.

Вони пропонують змінити механізм нарахування пенсій для категорії громадян, які сплачували страхові внески понад 40 років. Крім того, збільшити коефіцієнт нарахування виплат з 1% до 1,35% за 1 рік страхового стажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр назвав ризики накопичувальної пенсійної системи

Очікується, що підвищені пенсії отримуватимуть переважно жителі сіл і невеликих населених пунктів. Адже через невелику альтернативу робочих місць більшість селян пропрацювали на 1 роботі з незначним окладом. Тому їх виплати значно менші від пенсій жителів великих індустріальних міст.

Автори законопроекту наголосили, що держава повинна подбати про селян, які десятиріччями сумлінно працювали на розвиток української економіки.

Максимальний розмір пенсії в Україні становить 13,7 тис. грн. Такі виплати можуть мати українці з 35 роками стажу і зарплатою у 7 разів вищою за середню по країні. Водночас за кожен рік понад норму стажу належить доплата.

Зараз ви читаєте новину «Запропонували переглянути пенсії для громадян із понад 40-річним стажем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути