четвер, 31 жовтня 2019 16:41

Уряду треба скасувати акциз на авіаційне пальне - експерт

Уряду треба скасувати акциз на авіаційне пальне - експерт
Через акциз на авіаційне паливо дешевше дістатися з Кракова до Києва, ніж з Дніпра в Одесу. Фото: KP.UA

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" повідомила, що з 16 листопада припиняє рейси в Пекін, Ригу, Амман, Мінськ. Перельоти скорочують, доки компанія знову стане незбитковою.

Компанія терпить значні збитки, бо вимушена облітати території Російської Федерації. На плечі Київ-Пекін МАУ переплачує близько $30 тис. при виконанні одного рейсу. Держава ці видатки не компенсовує, як це робить, наприклад, Грузія та Кіпр.

Крім цього, МАУ втрачає великі кошти через акциз на авіаційне паливо. Cеред європейських країн він діє тільки в Україні. Тобто, українським літакам дешевше заправлятись, скажімо, у Польщі, ніж в Україні.

Політичний експерт Петро Олещук в ефірі телеканалу "Рада" зазначив, що через це українські авіакомпанії неконкурентноспроможні порівняно з європейськими. А від цього страждають і українські громадяни. Через це дешевше дістатися з Кракова до Києва, ніж з Дніпра до Одеси.

"Уряду необхідно скасувати акциз на авіапальне. Це буде не так дорого коштувати, проте матиме серйозний результат", – підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Уряду треба скасувати акциз на авіаційне пальне - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути