Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 10:38

Пояснили, коли Україна отримає €500 млн від ЄС

Пояснили, коли Україна отримає €500 млн від ЄС
Україна отримає транш від ЄС після того, як співпрацю з Україною формально підтвердить МВФ. Фото: УНН

Україна виконала 12 умов, щоб отримати гроші від Євросоюзу. Це буде другий транш у рамках Четвертої програми макрофінансової допомоги у розмірі 500 млн євро.

"Єврокомісія почала здійснення внутрішніх процедур, необхідних для перерахування коштів Україні. Фактично кошти будуть передані Україні після формального підтвердження МВФ програми для України", - заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомили в Кабміні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркарова розповіла про долю співпраці України з МВФ

За його словами, Євросоюз є ключовим торговим партнером України з часткою 42,2% в загальному зовнішньоторговельному обороті.

"Один із пріоритетних напрямків співробітництва - подальший розвиток транспортного сполучення, з огляду на все більш інтенсивний рух людей і товарів між Україною та ЄС. Одне з першочергових завдань - підписання угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС", - підсумував Гончарук.

7 грудня Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися про початок нової програми співпраці. Зокрема, домовленість передбачає підписання так званої Staff Level Agreement — попередньої згоди, яка означає намір МВФ укласти кредитну програму з Україною. Загальна сума фінансування має скласти близько $5,5 млрд на 3 роки. Зараз програма з МВФ ще не діє. Її має затвердити Рада директорів фонду.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, коли Україна отримає €500 млн від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути