середа, 16 жовтня 2019 13:43

Посол Норвегії прогнозує Україні проблеми з інвестиціями через перегляд "зеленого тарифу"

Посол Норвегії прогнозує Україні проблеми з інвестиціями через перегляд "зеленого тарифу"
"Стабільність законодавства є ключовою передумовою для припливу інвестицій в країну"- посол Норвегії Уле Хорпестад про перегляд зеленого тарифу в Україні. Фото: pexels.com

Стабільні умови для інвестицій - фундаментальне питання для інвесторів, вони негативно відреагують на ретроспективний перегляд "зеленого тарифу".

Про це заявив посол Норвегії в Україні Уле Хорпестад, коментуючи можливий перегляд "зеленого тарифу".

"Якщо такі рішення будуть, це дуже негативно позначиться на нашій інвестиції. Якщо я правильно розумію наших інвесторів, вони змушені будуть переглянути всі плани на майбутнє, тому що вони все-таки уклали договори на певних умовах. І для них дуже важливо, щоб ці умови не змінювалися ретроспективно. Тому це таке фундаментальне питання для них", - сказав Хорпестад.

Посол підкреслив, що будь-який інвестор зацікавлений у довгострокових і стабільних умовах для своїх інвестицій, тому стабільність законодавства є ключовою передумовою для припливу інвестицій у країну.

"Для України, яка зараз розвиває свою економіку та показує великі амбіції на економічне зростання, має істотне значення, що інвестори можуть довіряти вже укладеним договорам. Це стосується не тільки цієї оновленої енергетики, але це взагалі такий загальний принцип, що всі інвестори шукають, так би мовити, стабільний ринок, де можуть розраховувати на безпеку своїх інвестицій. Це основне їхнє очікування", - зазначив посол Норвегії.

Раніше банкір департаменту електроенергетики ЄБРР Ольга Єрьоміна заявила, що ретроспективний перегляд "зеленого тарифу" завдасть шкоди Україні, оскільки країна виплатить за позовами до міжнародних судів значно більше, ніж хочуть заощадити ініціатори такого рішення, а також відлякає іноземних інвесторів.

Парламентський комітет із питань енергетики та ЖКП, очолюваний Андрієм Герусом, запропонував знизити "зелені тарифи", попри те, що законодавством України гарантовано збереження зелених тарифів стабільними до 2030-го.

Зараз ви читаєте новину «Посол Норвегії прогнозує Україні проблеми з інвестиціями через перегляд "зеленого тарифу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути