четвер, 13 травня 2021 13:26

Поляки хочуть купити половину акцій української газовидобувної компанії

Поляки хочуть купити половину акцій української газовидобувної компанії
У Львівській області компанії збираються пробурити свердловину глибиною до 2500 метрів. Фото: Олена Луценко

Польська державна нафтогазова компанія PGNiG хоче купити понад 50% ТОВ "Карпатигазвидобування". Дозвіл на це має ще дати Антимонопольний комітет.

Карпатигазвидобування належить групі компаній "Енергетичні ресурси України". Це підприємство з іноземними інвестиціями, що спеціалізується на реалізації проєктів в українській енергетиці. Дочірня компанія ЕРУ Трейдінг стала першою, що імпортувала електроенергію з Європи до України, пише LIGA.

PGNiG – найбільша нафтогазова компанія Польщі. Вона займається розробкою газових і нафтових родовищ, видобутком, зберіганням і транспортуванням енергоносіїв. Також будівництвом і розвитком нафтогазової транспортної мережі, експортом і імпортом газу.

У грудні 2019 року польська PGNiG та українська ЕРУ підписали угоду про спільну розробку нафтогазового родовища у Львівській області. Збираються пробурити розвідувальну свердловину глибиною до 2500 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робитиме Україна, якщо запустять "Північний потік-2" - назвали кілька сценаріїв

Також вони з 2016 року займаються імпортом газу до України. 2017-го поставили перший американський скраплений газ.

Газовики кажуть, що в Україні великі розвідані запаси газу. Але він залягає глибоко, тому непросто добути. В 1970-ті в Україні було багато газу, котрий залягав неглибоко. Добували по 70 млрд куб. м. Зараз є газові родовища на глибині 6-7 км. Це інші технології, значно дорожчі. Також треба враховувати, що з пробурених свердловин продуктивною є кожна п'ята або й 10. Тобто великі інвестиції часто не виправдовуються.

Зараз ви читаєте новину «Поляки хочуть купити половину акцій української газовидобувної компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути