Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 21:10

Подорожчала популярна новорічна страва

Подорожчала популярна новорічна страва
Приготувати салат "Оселедець під шубою" цього року коштуватиме 61 грн. Фото: Корисні поради для кожного

За рік салат "Оселедець під шубою" подорожчав на 24%.

"На початок грудня кілограм картоплі в середньому продають по 5,8 гривень, кілограм буряка — по 5,4 гривні. Морква коштує 6,4 гривні за кілограм, а цибуля – 5 гривень за кілограм. За десяток яєць доведеться заплатити 23,8 гривень. 0,5 кілограм філе оселедця українцям обійдеться у 39 гривень, а 100 грам майонезу - 6,7 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Порівняно з минулим роком картопля подорожчала на 18%, буряк – на 50%, морква - на 64%, цибуля – на 19%. Вартість яєць зросла на 22%, а філе оселедця – на 25%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує приготувати салат "Олів'є"

Таким чином, за рік "Оселедець під шубою" подорожчав на 12 грн, або на 24%. Так, приготувати салат цього року коштуватиме 61 грн.

Експерт наголосив, що вартість соціальних продуктів обраховувалася за даними Держстату. Інші продукти - за цінами столичного ринку "Дніпро".

За 2017 рік м'ясний холодець подорожчав на 41%. Це на 50 грн більше, ніж було раніше. Станом на 20 листопада 2017 року вартість десяти порцій холодцю обійдеться в 172,3 грн. У листопаді минулого року стільки ж порцій холодцю коштувало 122,6 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчала популярна новорічна страва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути