середа, 08 липня 2020 14:44

Перейшли в онлайн: українці почали по-новому страхуватися

Перейшли в онлайн: українці почали по-новому страхуватися
З початку року українці оформили 1,3 млн договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів в електронній формі pixabay.com

Кількість укладених в Україні договорів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ) в електронній формі в січні-червні 2020 року становить понад 1,3 млн. Це в 3,2 разу більше, ніж за аналогічний період 2019 року, повідомила пресслужба Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ).

За даними бюро, сума страхових премій за такими договорами зросла в 3,9 разу – до 1,12 млрд грн. Зокрема, у другому кварталі 2020 року, порівняно з першим кварталом, кількість електронних полісів ОСЦПВ збільшилася на 42% – майже до 780 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити Автоцивілку максимально вигідною (PR)

Загальна кількість електронних договорів, укладених з початку роботи системи електронних полісів у лютому 2018 року, досягла 2,7 млн, а сума премій за ними дорівнює майже 2,2 млрд грн. ТОП-20 страховиків уклали 86% загальної кількості електронних полісів у першому півріччі.

Гендиректор МТСБУ Володимир Шевченко вважає, що ситуація з коронавірусом мотивувала ще більше сфокусуватися на впровадженні діджитальних інновацій.

"Електронні сервіси, що працюють з ОСЦПВ, відіграли особливу роль під час карантину, коли українці відчули, що від можливості віддалено укласти договір або оформити ДТП безпосередньо залежить безпека і здоров'я їхнього й оточення. <...> Розглядаємо можливість поступового запровадження віддаленого врегулювання страхових подій в ОСЦПВ", – сказав Шевченко.

Уряд вирішив впровадити нову пенсійну реформу, яка набуде чинності 2021 року. Планують запровадити підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій. Не призначатимуть пенсії за вислугу років. Через нестачу коштів країну хочуть перевести на накопичувальну пенсійну систему.

Зараз ви читаєте новину «Перейшли в онлайн: українці почали по-новому страхуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути