Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2018 11:14

Від книжок до електроніки і продуктів: Amazon святкує день народження

Amazon — це 4 млн доставок у день і 350 млн моделей ґаджетів, одягу, побутової хімії і всього, що тільки можна уявити. 5 липня 1994 року американський бізнесмен Джеф Безос заснував найбільший торговельний майданчик у світі.

Автор: Интерфакс
  Головний акціонер Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною планети. Загальна сума його активів склала 2 млрд.
Головний акціонер Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною планети. Загальна сума його активів склала 2 млрд.

2018 року капіталізацію Amazon оцінили у $150 млрд. Він став найдорожчим у світі.

До дня народження Amazon Gazeta.ua підготувала 5 фактів про інтернет-сервіс:

1. 1994-го Джефф Безос зареєстрував в Сіетлі компанію Cadabra. Однак на слух назва нагадувала слово cadaver - "мертве тіло". Незабаром бізнесмен змінив назву на Relentless — "безжалісний", яка теж не прижилася. У результаті компанія почала називатися Amazon. Це нагадувало назву найбільшої річки у світі — Амазонки. Крім того, засновник хотів, щоб компанія знаходилася якомога ближче до початку телефонного довідника або будь-якого іншого списку в алфавітному порядку. Щоправда адреса Relentless.com досі зареєстрована на Безоса. Якщо її ввести у браузері, то завантажиться Amazon.com.

Автор: habr.com
  Перша версія сайту Amazon.com. Спочатку інтернет-магазин продавав виключно книги.
Перша версія сайту Amazon.com. Спочатку інтернет-магазин продавав виключно книги.

"Насправді багато що залежить від імені. В онлайні воно ще важливіше, ніж в реальному світі. Це перше, що про вас бачать користувачі", - каже Джефф Безос.

2. З початку заснування Amаzon був книжковим інтернет-магазином. На сайті пропонували базу даних з мільйонами назв книг - чорний текст на білому фоні. На складі Amazon зберігалося дві тисячі книг - те, що потрібно було відправити одержувачам найближчим часом. Інші замовляли у звичайних магазинах після заявки покупця. Перша книга на сайті - підручник з програмування. Її продали 3 квітня 1995-го. Музичні записи Amazon починає продавати у червні 1998 року. У листопаді того ж року - відеопродукцію. Зараз сервіс охоплює понад 30 категорій товарів. Це електронні книги, побутова електроніка, дитячі іграшки, продукти харчування, господарські товари, спортивні товари.

3. Свій перший робочий стіл засновник Amazon Джефф Безос зробив з дверей. Сьогодні в компанії деякі столи також зроблені з дверей. Однак не з метою економії, а щоб нагадувати про необхідність економити.

Автор: rau.ua
  Для співробітників компанії діє система балів, яка має на меті облік будь-яких порушень, ранкових запізнень або затримок після перерви. Відвідування туалету не схвалюється. Для кожного співробітника складається рейтинг, і найменш ефективні звільняються.
Для співробітників компанії діє система балів, яка має на меті облік будь-яких порушень, ранкових запізнень або затримок після перерви. Відвідування туалету не схвалюється. Для кожного співробітника складається рейтинг, і найменш ефективні звільняються.

4. Amаzon забезпечує американським клієнтам безкоштовну дводенну доставку. Крім того, до деяких міст США більше 25 тис. товарів надходять покупцю протягом двох годин. Логістична інфраструктура Amazon включає більше 180 складів, 28 сортувальних центрів, 59 місцевих пунктів доставки і 65 станцій для двогодинної доставки. Крім розподільчих центрів, Amаzon є власником парку із більш ніж 4 тис. вантажівок. Орендує для доставки та перерозподілу посилок більш ніж 20 літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amazon купує стартап з офісом в Україні

5. Amazon заохочує появу собак в офісі. Це зближує співробітників компанії, які є їх власниками. Працівники компанії можуть брати на роботу своїх собак. На території штаб-квартири компанії в Сіетлі є спеціальні ігрові майданчики для них. Там чотириногі бігають без повідка. На сьогодні в Amazon зареєстровано близько 6 тис. собак. Деяких з них можна побачити на сайті. Їх фотографії з'являються замість стандартного повідомлення про помилку 404.

Just a regular day at work.. #dogsofamazon #canine #seattle

Публикация от anubhab (@ianubhab)

Головний акціонер Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною планети. Загальна сума його активів становить $112 млрд. Співзасновник Microsoft Білл Гейтс став другим серед найбагатших людей планети ($90 млрд). Третє місце посів інвестор Воррен Баффет ($83 млрд).

Зараз ви читаєте новину «Від книжок до електроніки і продуктів: Amazon святкує день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути