пʼятниця, 09 жовтня 2015 11:07

Обіцяючи зменшення тарифів, намагаються полегшити життя олігархів - нардеп

Обіцяючи зменшення тарифів, намагаються полегшити життя олігархів - нардеп
Фото: atn.ua

Деякі політичні сили намагаються зняти податкове навантаження з газових олігархів, заявляючи про намір знизити комунальні тарифи.

Про це повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, народний депутат фракції "Народний фронт" Олег Кришин, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, 8 жовтня в податковому комітеті з'явився документ з однією поправкою до законопроекту про зниження ренти на видобуток природного газу.

Поправка стосується доповнення прийнятого 6 жовтня в першому читанні проекту нормою, що передбачає зниження з 70% до 29% ренти за видобуток газу для підприємств спільної діяльності, де одним з учасників є держпідприємство або підприємство, в якому є частка держави.

"По-перше, усі підприємства, що працюють на нафтогазовидобувному ринку України за договорами спільної діяльності, мають державну частку. По-друге, погоджуючи цей законопроект у першому читанні, податковий комітет наголошував, що саме для таких підприємств рентна плата має залишитися незмінною – в розмірі 70%. Тобто, вже наступного дня Комітет протирічить сам собі, адже запропонована поправка, по суті, нівелює його попередню позицію", - пояснив нардеп.

При цьому він підкреслив, що поправка з'явилася в комітеті 8 жовтня, але датована попереднім днем – коли намагалися включити до порядку денного  розгляд законопроекту в другому читанні без можливості депутатів внести свої пропозиції та поправки.

"Цей "маскарад" з грубим порушенням регламенту зроблений, аби якомога швидше провести газовий закон для прийняття парламентом. Адже він вже використовується певними політичними силами як популістський крок напередодні місцевих виборів... Під прикриттям зменшення тарифів намагаються протягнути зниження рентної плати для газовидобувників-олігархів... Результат буде не на користь пересічному українцю, оскільки бюджет втратить значні кошти, що використовувалися для виплати субсидій. А саме це знижувало комунальні платежі для населення", - зазначив Кришин.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяючи зменшення тарифів, намагаються полегшити життя олігархів - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути