Ексклюзиви
четвер, 13 серпня 2020 15:10

Нові правила адаптивного карантину дадуть бізнесу змогу працювати у спокійніших умовах - експерт

Нові правила адаптивного карантину дадуть бізнесу змогу працювати у спокійніших умовах - експерт
Політолог Володимир Воля: "Застосування карантину буде ще більш точковим"

Прийняті урядом України від 12 вересня за ініціативою МОЗ зміни правил адаптивного карантину передбачають більш точне встановлення обмежень, що позитивно відбитися на економіці.

Таку думку висловив політолог Володимир Воля на своїй сторінці в Facebook.

"Головний позитив - застосування карантину буде ще більш точковим, навіть хірургічним, якщо хочете. Іншими словами, в разі спалаху коронавируса в одному місті чи районі, не доведеться закриватися весь регіон або всю країну. Для економіки країни це означає, що бізнес може працювати в більш спокійних умовах і, хоча б, мінімально, щось планувати ", - вважає він.

Експерт підкреслив, що саме адаптивність карантину грає на руку економіці.

"Адаптивність карантину також грає на руку економіці. Якщо навесні ми всі сиділи по домівках, без будь-якої альтернативи, то зараз градація куди ширша. Так, в" жовтій категорії ", наприклад, заборонена робота розважальних закладів після 12 ночі. Але ж раніше вони взагалі були закриті цілодобово і несли колосальні збитки ", - нагадав Воля.

На його думку, чинний в країні адаптивний карантин дозволяє зберегти баланс між звичним способом життя і боротьбою з епідемією.

"З огляду на ситуацію, що склалася, адаптивний карантин - це спосіб зберегти баланс між більш-менш нормальним життям і стримуванням епідемії коронавируса. Така ось нова реальність, в якій ми всі з вами опинилися", - зазначив експерт.

При цьому він наголосив на необхідності дотримання кожним регіоном встановлених правил незалежно від того, який він має рівень небезпеки поширення коронавируса. В іншому випадку - ймовірність опинитися на червоному рівні зростає.

"Але тепер все, більшою мірою, залежить від самих людей. Якщо носити маски, дезінфікувати руки і дотримуватися соціальну дистанцію, то і карантин буде більш розслаблений", - упевнений Воля.

Зараз ви читаєте новину «Нові правила адаптивного карантину дадуть бізнесу змогу працювати у спокійніших умовах - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути