понеділок, 02 липня 2018 10:33

Новий орендар Братського МПЗ налагодив роботу заводу і створив нові робочі місця для жителів селища

Новий орендар Братського МПЗ налагодив роботу заводу і створив нові робочі місця для жителів селища
На сьогоднішній день, зусиллями ТОВ "Саундагро" були створені нові робочі місця, вирішена проблема з виплатами зарплат, а також, за рахунок підприємства, повністю оновлено обладнання для роботи "Братського олієпресового заводу" (селище Братське, Миколаївська область). Фото: РБК-Україна

Після відновлення роботи підприємство почало виробляти майже 5000-6000 т соняшникової олії вищого і першого сорту і 5500 т соняшникової макухи.

ТОВ "Саундагро" є законним орендарем заводу і не має ніякого відношення ні до корпоративного конфлікту між старими і новими учасниками (власниками) ТОВ "НЕСТ", ні до кримінальної справи щодо законності зміни власників. На сьогодні ТОВ є одним з головних роботодавців у смт Братське.

"Власником заводу є ТОВ "НЕСТ" як юридична особа, що визнають всі сторони конфлікту. Тому конфлікт учасників є корпоративним, а не майновим і не повинен впливати на можливість роботи самого заводу. Суперечка учасників товариства насправді не впливає на управління заводом і розпорядженням майна заводу, оскільки товариство з грудня 2017 року знаходиться в стані банкрутства, введена ліквідаційна процедура, судом призначений ліквідатор (справа господарського суду Дніпропетровської області № 904/9119/17)", - йдеться в заяві ТОВ "Саундагро".

У релізі також нагадується, що відповідно до закону, з моменту введення судом ліквідаційної процедури, повноваження органів управління підприємства-банкрута (в тому числі зборів учасників) припиняються, а всі повноваження з управління підприємством "передаються призначеному судом Ліквідатору як нейтральній особі, яка покликана: 1) зберегти і за можливості примножити майно заводу; 2) забезпечити роботу підприємства; 3) підготувати підприємство до розрахунку за боргами".

"Зараз єдиною особою, яка має право керувати заводом є ліквідатор (під контролем судами і в рамках банкротної процедури). ТОВ "Саундагро" працює на потужностях заводу з січня 2018 року на основі договору оренди, який укладений з ліквідатором ТОВ "НЕСТ" в особі ліквідатора. Ми платимо зарплати, забезпечуємо замовленнями завод, платимо гроші за оренду, тим самим збільшуючи його активи і підвищуючи шанси заводу розрахуватися з кредиторами і вийти працездатним з процедури ліквідації", - поінформували на підприємстві.

Орендар і трудовий колектив закликали, щоб конфлікт власників вирішувався в судах, а не шляхом силового протистояння, і "чим би він не вирішився, власники мають право одержати належну їм частину майна заводу, лише після завершення повного розрахунку з кредиторами заводу".

"Саундагро" зараз - це єдина особа, яка вкладає реальні гроші в завод і його роботу, а не веде війну за його активи. І замість того, щоб отримати підтримку від керівництва області, ми змушені битися головою об стіни, так як абсолютно не захищені від дій учасників конфлікту", - відзначають в компанії.

Як раніше повідомляли українські ЗМІ, ТОВ "Саундагро" продемонструвало документи, що вони законні орендарі заводу. Також стало відомо, що на місці руїн, які залишили колишні власники об'єкта, новий орендар фактично побудував нову будівлю. Туди поставили нове обладнання, а майже 100 осіб селища знайшли собі роботу з гідною оплатою праці.

За повідомленнями очевидців, при колишньому власнику заводу підприємство занепало і було доведене до банкрутства. Працівники заводу не отримували понад 2 років зарплату, а людям при звільненні не повертали трудові книжки.

Зараз ви читаєте новину «Новий орендар Братського МПЗ налагодив роботу заводу і створив нові робочі місця для жителів селища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути