субота, 06 січня 2018 01:55

НБУ: Міжнародні резерви України збільшилися на 21%

НБУ: Міжнародні резерви України збільшилися на 21%
НБУ заявляє про збільшення міжнародних резервів. Фото: Прямий

У 2017 році міжнародні резерви України зросли на 21 відсоток.

Станом на 1 січня 2018 року в еквіваленті вони становили 18,8 мільярда доларів США, повідомив Національний банк України (НБУ).

Раніше регулятор прогнозував показник на 200 мільйонів доларів США менше. Основними джерелами збільшення резервів за рік Нацбанк назвав транш від Міжнародного валютного фонду.

Утім, у грудні резерви дещо скоротилися через валютні інтервенції НБУ з метою вирівнювання курсу долара. На міжбанківському ринку в останній місяць 2017 року регулятор продав 232,5 мільйонів доларів США, купив - 50 мільйонів доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ має перерахувати до держбюджету понад 50 мільярдів

У грудні на користь уряду надійшли кошти в розмірі 589 мільйонів доларів США від розміщення облігацій, які, утім, у повному обсязі пішли на обслуговування держборгу, зокрема, і кредитів Міжнародного валютного фонду.

Вважається, що мінімально необхідним обсягом резервів є показник, який відповідає трьом місяцям імпорту. У Нацбанку наголосили, що поточного обсягу міжнародних резервів вистачить на 3,6 місяця майбутнього імпорту і він є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

Зараз ви читаєте новину «НБУ: Міжнародні резерви України збільшилися на 21%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути