неділя, 26 січня 2020 10:41

Назвали ягоду, яка найбільше здорожчала в січні

Назвали ягоду, яка найбільше здорожчала  в січні
Цього року виноград продають на 10% дешевше аніж торік

Виноград в січні 2020 року став лідером за темпами зростання цін на українському ринку свіжих фруктів. З середини січня ціни на популярний сорт винограду "Кишмиш" зросли в 1,5 рази.

Про це повідомили в департаменті "Аналітика" оптового ринку "Шувар".

"Зростання ціни в січні - звичайна ситуація для ринку винограду, при цьому попит на виноград в цьому сезоні помітно збільшився. Підтвердженням цієї інформації є офіційні дані зовнішньої торгівлі, які свідчать про те, що в цьому сезоні Україна вже імпортувала в 1,5 рази більше винограду, ніж торік", - йдеться в повідомленні.

Керівник департаменту "Аналітика" ОРСП "Шувар" Тетяна Гетьман зазначила, що зростання імпорту винограду в цьому сезоні було зафіксовано не тільки в зимовий період, з серпня по листопад, тобто в сезон збору власного врожаю, зовнішні поставки майже в 2 рази збільшили обсяги.

"Обсяг імпорту в першій половині сезону є рекордним як мінімум за останні 5 років. Іншими словами, споживання винограду в країні збільшується - це чудова можливість для українських фермерів, якої поки користуються імпортери", - констатувала експерт.

Станом на 22 січня 2020 року в терміналі "Овочі та фрукти" ОРСП "Шувар" столовий виноград пропонується по 60-67 грн / кг (2,31-2,58 € / кг). Торік виноград також почав дорожчати з середини січня і тенденція до зростання зберігалася до кінця зими. У цьому сезоні виноград на "Шуварі" пропонується мінімум на 10% дешевше, ніж рік тому, оператори ринку пов'язують це зі зростанням обсягів імпорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке вино п'ють українці

Туреччина залишається головним постачальником винограду в Україну, з цієї країни завозиться до 80% всього винограду.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ягоду, яка найбільше здорожчала в січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути