Ексклюзиви
понеділок, 11 грудня 2017 17:11

Назвали найзатребуваніші спеціальності в Україні

Назвали найзатребуваніші спеціальності в Україні
Середня зарплата робочих вакансії становить 4,6 тис. грн. Минулого року розмір нарахувань складав 2,9 тис. грн. Фото: linkedin.com

Протягом 11 місяців 2017 року Державна служба зайнятості працювала з понад мільйоном вакансій і 180 тис. великих і малих роботодавців.

За даними служби зайнятості, по всій Україні зараз налічується понад 104 тис. вакантних місць, пише ubr.ua.

2017-го ринок праці України показував позитивну динаміку. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, кількість вакансій збільшилася на 11%.

Найбільш затребуваними на ринку праці є спеціалісти, що володіють робочими навичками. Так, попитом користуються кваліфіковані робітники з інструментом — 22%. На робочих з обслуговування, експлуатації обладнання та машин припадає 21%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичні професії перейменують вже наступного року

"Роботу для фахівців, що працюють "руками", знайти простіше. Заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується від рівня кваліфікації фахівця", - повідомляють у Держслужбі зайнятості.

Середня зарплата робочих вакансій становить 4,6 тис. грн. Минулого року розмір нарахувань складав 2,9 тис. грн. При цьому заробітна плата в Києві і великих містах значно перевищує середній показник по Україні.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій на підприємствах переробної промисловості - 23%, торгівлі і ремонту автотранспорту — 16% і на транспорті — 9%.

Держстат визначив найбільш високооплачувані професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють в сфері авіаційного транспорту - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найзатребуваніші спеціальності в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути