Найдешевшим м'ясом в Україні залишається курятина. Так, курячу тушку у середньому продають по 58,5 грн/кг.
Свинина коштує вдвічі дорожче. За кілограм просять 116,1 грн, передає Держстат.
Яловичину продають по 128,5 грн/кг.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Менше м'яса чи більше молока: як відрізняються витрати українців у регіонах
Водночас від початку року всі види м'яса подешевшали. Курятина та яловичина - на 16 коп. і 56 коп. відповідно. Свинина впала у ціні на 14 коп.
В Україні курятина коштує дешевше, ніж у Європі. Наприклад, поляки купують м'ясо на 17,7% дорожче. У Німеччині курятина дорожча у 2,3 рази.
У квітні українці на середню зарплату могли купити менше м'ясних продуктів, ніж у січні. Водночас купівельна спроможність пенсіонерів за цей час трохи зросла.
×
Коментарі