Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2018 11:00

Назвали курс долара на найближчий тиждень

Назвали курс долара на найближчий тиждень
Цього тижня курс валют перебуватиме у межах 27,90-28,25 грн за дол. Фото: podrobnosti.ua

За минулий тиждень курс валют завмер. В обмінниках долар у середньому продавали по 28,09 грн. Гривня зміцніла у період бюджетних платежів.

Щоправда, сприятливий період для національної валюти скоро закінчиться. Настає третя декада місяця. Незабаром ринок отримає значні обсяги додаткової ліквідності у вигляді відшкодувань за ПДВ, передає Минфин.

Цього тижня курс валют перебуватиме у межах 27,90-28,25 грн за дол. На курс впливатимуть виплати відшкодувань ПДВ, наближення кінця місяця та кварталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям порадили, як заробити на доларах

"Експортери намагатимуться пересидіти на власній гривні до отримання відшкодувань за ПДВ. Вони не стануть поспішати продавати валюту понад обов'язкових 50% виручки. Зате в імпортерів гривня після сплати податків почне накопичуватися і вони все активніше будуть оплачувати свої зовнішні контракти. Зростання попиту на тлі скорочення пропозиції спрацює проти нацвалюти", - наголошують експерти.

Невизначеність із рішеннями МВФ щодо співпраці з Україною "психологічно працює проти стабільного курсу нацвалюти".

2020-го світу загрожує нова фінансово-економічна криза. За даними JPMorgan, акції ринків, що розвиваються, подешевшають на 48%, їхні валюти - на 14,4%, американські акції втратять у вартості 20%, а ціни на енергоресурси впадуть на 35%. Щоправда, криза матиме менш негативні наслідки, ніж події 2008-го.

Зараз ви читаєте новину «Назвали курс долара на найближчий тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути