Ексклюзиви
середа, 16 жовтня 2019 08:00

Найнижчі із 2008-го: МВФ спрогнозував темпи росту світової екнономіки

Найнижчі із 2008-го: МВФ спрогнозував темпи росту світової екнономіки
У 2020-му економіка зросте лише на 3%. Фото із відкритих джерел.

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання світової економіки 2019-го на рівні 3%.

Це найнижчий показник від 2008-го, йдеться у прогнозі МВФ World Economic Outlook, повідомляє "ТСН".

До сповільнення зростання економіки, за даними МВФ, призвели значною мірою торговельні суперечки в світі, а також інші ризики, серед яких вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу. При цьому на 2020-й МВФ прогнозує зростання світової економіки на рівні 3,4%.

У Єврозоні в 2019 році прогнозують зростання на рівні 1,2%. На 2020 - на рівні 1,4%. Єврозона є ключовим фактором, який впливає на погіршення ситуації зі світовою економікою.

На погіршення прогнозу для Єврозони вплинуло також зниження прогнозованих показників для Німеччини, яка є її найбільшою економікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар пішов угору: курс валют на 16 жовтня

В Україні очікується зростання економіки на 3%. Згідно з оприлюдненим макропрогнозом, очікується, що рівень інфляції за результатами поточного року в Україні складе 8,7%, а 2020 року скоротиться до 5,9%.

Зростання споживчих цін в Україні 2019-го МВФ прогнозує на рівні 7%, а наприкінці 2020 року - 5,6%. При цьому безробіття у нинішньому та наступному роках очікується на рівні 8,7% та 8,2%.

Нова директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що нині світова економіка переживає фазу "одночасного сповільнення" темпів розвитку. Тож, за її словами, цього року аналітики МВФ очікують сповільнення показників економічного зростання у 90% країн. При цьому Георгієва застерегла від глобальних наслідків економічних воєн.

Міжнародний валютний фонд покращив прогноз зростання економіки України. Раніше МВФ прогнозував 2,3% зростання ВВП України. Зараз - 3%, йдеться у звіті МВФ за жовтень.

Зараз ви читаєте новину «Найнижчі із 2008-го: МВФ спрогнозував темпи росту світової екнономіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути