Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2019 17:46

Нафтогаз зобов'язали знизити ціну на газ

Нафтогаз зобов'язали знизити ціну на газ
Уряд наказав зменшити ціну на газ. Фото: censor.net.ua

У липні Нафтогаз зобов'язали знизити ціну газу для населення ще на 650 грн за 1000 куб. м - до 4905 грн без урахування ПДВ та тарифів на транспортування і постачання споживачам.

Ця ціна виявилася найнижчою на чотирьох основних майданчиках - Мінекономрозвитку, Українська енергетична біржа, режим спецзобов'язань та Нафтогаз, повідомляє прес-служба уряду.

"Найнижчою виявилася ціна Української енергетичної біржі. Тому ціна газу в липні для населення без ПДВ, без тарифів на транспортування і постачання, становитиме 4905 гривень за 1000 кубічних метрів, що менше на 650 гривень, ніж ціна в червні – 5554 гривень", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз пояснив, чим замінити контракт на транзит російського газу

Ціна імпортного газу, що закуповується Мінекономрозвитку в липні, становила 5161 грн за 1000 куб. м без ПДВ. Цей показник для Нафтогазу і ПСО становив 5017 і 7185 грн відповідно.

У червні Укргазвидобування скоротило видобуток газу на 9,2%. "Україні треба готуватися до повного припинення транзиту російського газу. Ця підготовка опинилася під загрозою через приголомшуюче падіння власного видобутку газу", - написав у Facebook виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко.

Зараз ви читаєте новину «Нафтогаз зобов'язали знизити ціну на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути