Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2015 09:55

Нафта опустилась за вихідні на 3 долари

Нафта опустилась за вихідні на 3 долари
Фото: nuina.net

За минулі вихідні ціна нафти на світовому ринку опустилася на три долари.

Так, нафта марки Brent на сьогоднішніх торгах коштує 64,82 долара за барель, американська WTI – 59,27 долара, повідомляє Bloomberg.

Нагадаємо, минулого тижня нафта на торгах на світовому ринку встановила максимальну ціну в цьому році - Brent сягнула 69 доларів.

Надлишок нафти в Атлантиці, на думку аналітиків Morgan Stanley і Barclays, може обмежити зростання цін на "чорне золото". Непродана експортна сировина із Західної Африки, Азербайджану і Північного моря накопичується, нагадуючи умови, що призвели до падіння світових цін на нафту приблизно на 60% від літа 2014 року, повідомляє Прайм з посиланням на Bloomberg.

"Існують додаткові (запаси) нафти в Атлантичному басейні. Є вантажі з Північного моря і ще велика кількість з Нігерії. Ми також бачимо деяку кількість видобутої нафти у Лівії, незважаючи на хаос у країні", - розповів агентству голова Energy Analytics Group у Юпітері Том Фінлон.

Від літа минулого року нафтові котирування знизилися більше ніж вдвічі, на початку поточного року наблизившись до позначки в 45 доларів за барель за марку Brent. Між тим наприкінці січня — на початку лютого ціни на нафту стали демонструвати зростання — до рівня в 60 доларів за барель Brent.

Зараз ви читаєте новину «Нафта опустилась за вихідні на 3 долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути