пʼятниця, 26 травня 2017 17:55

Начальник Штабу блокади торгівлі з окупантами спростував озвучені Семенченком плани націоналізувати Бурштинську ТЕС

Начальник Штабу блокади торгівлі з окупантами спростував озвучені Семенченком плани націоналізувати Бурштинську ТЕС
Експерти у сфері електроенергетики кажуть, що наміри відібрати ТЕС у приватного інвестора можуть поставити під загрозу повноцінне функціонування всієї енергосистеми

Сергій Акимович, начальник Штабу блокади торгівлі з окупантами, спростував озвучені народним депутатом Семеном Семенченко плани Штабу націоналізувати Бурштинську ТЕС та інші підприємства, які належать українським інвесторам.

"Якщо підприємство українське, то ні, ми не маємо планів обмежити їх в бізнесі. Можливо, партія "Самопоміч" бачить в цьому сенс. Але нам ніхто нічого не говорить і не диктує, ми самі в Штабі приймаємо рішення. Сьогодні ми ведемо мову про компанії з російськими інвесторами. Ми будемо аналізувати такі компанії, такі компанії не мають права працювати в Україні", - розповів Сергій Акимович.

Нагадаємо, народний депутат Семен Семенченко заявив, що наступний етап блокади буде більш широкий, і передбачає повернення в держвласність Бурштинської ТЕС та інших підприємств.

У той же час, ряд авторитетних експертів у сфері електроенергетики вже заявили, що на тлі Надзвичайного Положення в енергетиці, наміри народного депутата відібрати ТЕС у приватного інвестора можуть поставити під загрозу повноцінне функціонування всієї енергосистеми. Зокрема Бурштинська ТЕС забезпечує електроенергією три області Західної України (Закарпатську, Івано-Франківську та Львівську) і забезпечує експорт електроенергії європейським партнерам України.

Зараз ви читаєте новину «Начальник Штабу блокади торгівлі з окупантами спростував озвучені Семенченком плани націоналізувати Бурштинську ТЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути