середа, 19 грудня 2018 11:55

Нацбанк ліквідував великий російський банк

Нацбанк ліквідував великий російський банк
Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Фото: Delo.ua

18 грудня Нацбанк ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії ВТБ Банку - української доньки однойменного російського банку.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення НБУ про відкликання ліцензії ввійшов у ВТБ Банк як ліквідатор, пише "Інтерфакс-Україна".

Ціна за активи ВТБ Банку, яку запропонував єдиний претендент, була нижчою, ніж оціночна вартість, очікувана Фондом, повідомила прес-служба ФГВФО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клієнтів російських банків попередили про ризики

Заявку на участь у відкритому конкурсі Фонду гарантування вкладів щодо виведення з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку подав ТАСкомбанк. Заявки на конкурс із відбору кваліфікованих інвесторів для ВТБ Банку також подав Альфа-банк. Щоправда, він не вніс гарантійний внесок. Тому єдиним претендентом залишився ТАСкомбанк.

Фонд гарантування вкладів виплатить вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн. Вклади у повному обсязі отримають 97% клієнтів банку - понад 59 тис. осіб. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають гарантовану суму 200 тис. грн.

27 листопада Нацбанк визнав ВТБ Банк неплатоспроможним. У фінустанові ввели тимчасову адміністрацію терміном на один місяць. 28 листопада Фонд оголосив про початок 2 конкурсів. Перший - на визначення приймаючого банку, зацікавленого брати участь у виведенні з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку, який у подальшому було скасовано. Другий - відкритий конкурс з виведення з ринку цього банку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк ліквідував великий російський банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути