Ексклюзиви
вівторок, 14 липня 2020 05:29

На 2021 рік готують "Велике будівництво - 2"

На 2021 рік готують "Велике будівництво - 2"
"Велике будівництво-2021": план розроблять до 1 вересня. Фото: 5 канал

Президент України Володимир Зеленський під час наради з Кабміном говорив про програму "Великого будівництва".

Глава держави наголосив, що просто зараз потрібен план її реалізації та конкретний перелік об'єктів, щоб запланувати фінансування на 2021 рік, повідомив 24 канал з посиланням на Офіс президента.

До розширеного переліку об'єктів програми "Велике будівництво" мають увійти театри, музейні комплекси тощо.

Щоб скласти перелік усіх об'єктів та план реалізації програми "Велике будівництво", як вважає Зеленський, уряду має вистачити часу до 1 вересня.

Координаційну раду з реалізації програми "Велике будівництво" очолює заступник глави ОП Кирило Тимошенко. За його словами, робота триває за графіком, зокрема – будівництво та ремонт доріг державного значення.

Утім, є певні проблеми щодо місцевих доріг: станом на 1 липня ОДА отримали понад 10 млрд грн, однак використали лише 5,5 млрд.

Міністр розвитку громад та територій звітував, що у межах програми "Велике будівництво" приблизно 600 об'єктів капітально реконструюють або будують з нуля. Готовність об'єктів оцінили у 52%.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль окремо наголосив, що саме завдяки програмі "Велике будівництво", зведенню доріг та іншим заходам за 2 місяці забезпечили роботою 174 тис. людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар по 30. Що буде, якщо реалізувати ідею Зеленського

"Велике будівництво" - це спільний проєкт президента й уряду, анонсований восени 2019 року та розпочатий у березні 2020-го. Його мета - побудувати необхідні українцям об'єкти інфраструктури по всій країні. Фінансує програму бюджет державний, місцеві бюджети та Держфонд регіонального розвитку.

Зараз ви читаєте новину «На 2021 рік готують "Велике будівництво - 2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути