Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2015 18:18

МВФ вирішить долю другого траншу у червні

МВФ вирішить долю другого траншу у червні
Фото: zn.ua

Міжнародний валютний фонд вирішить питання виділення Україні другого траншу кредиту за програмі розширеного фінансування на засіданні Ради директорів у червні.

Про це повідомив на брифінгу у Вашингтоні глава департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, передає УНІАН.

Він заявив, що МВФ вважає важливим досягнення Україною угоди з кредиторами щодо реструктуризації до засідання Ради директорів.

"Наскільки нам відомо, переговори з кредиторами йдуть, хоча ми й не знаємо якихось конкретних деталей, - сказав Райс. – Але вкрай важливо, щоб Україна досягла компромісу з борговими операціями до першого перегляду програми".

При цьому, відповідаючи на уточнююче запитання про те, коли відбудеться засідання, Райс сказав: "Рішення щодо України, в тому числі щодо підсумків виконання програми та виділення другого кредитного траншу, прийматиме Рада директорів. Ми очікуємо, що засідання відбудеться в червні".

Нагадаємо, Україна почала переговори щодо реструктуризації частини держборгу загальним обсягом 23 млрд дол. у березні, після схвалення програми кредитування на 17,5 млрд дол. з боку МВФ.

Кабмін 4 квітня затвердив перелік боргів для проведення реструктуризації. Вона має торкнутися зовнішніх боргів, накопичених до 28 лютого 2014 року, і включатиме частину зовнішнього боргу України, гарантовані державою зовнішні борги і квазісуверенні борги – єврооблігації державних банків, "Укрзалізниці", міста Києва.

Україна не виставляла чітких пропозицій до кредиторів, але, на думку експертів, однією з можливих пропозицій є списання 30-35% боргу. Ця умова поки є неприйнятною для кредиторів. Зокрема, Комітет основних держателів євробондів України на чолі з американським інвестиційним фондом Franklin Templeton вже заявив, що розраховує на "швидке вирішення" переговорів, але не готовий до списання.

У свою чергу, Мінфін 12 травня, у день, коли в Україну прибула місія МВФ, висловив стурбованість відсутністю готовності кредиторів брати участь у переговорах.

 

Зараз ви читаєте новину «МВФ вирішить долю другого траншу у червні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути