Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2018 17:50

МВФ попередив про світову фінансову кризу

МВФ попередив про світову фінансову кризу
У МВФ кажуть, що негативні наслідки майбутньої кризи відчують ті країни, які займаються продажем сировини. Фото: Delo.ua

Світова фінансова криза може розпочатися найближчими роками. Це пов'язано з падінням вартості основних сировинних продуктів.

"Грозові хмари наступної глобальної фінансової кризи вже збираються", - заявив заступник голови МВФ Девід Ліптон, передає The Guardian.

Негативні наслідки кризи відчують ті країни, які займаються продажем сировини. У тому числі Україна з експортом зерна і металу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перуанський економіст пояснив, як вивести економіку "з тіні"

"Навіть міцні економіки великих країн, як і сам фонд, поки не готові перенести можливу кризу без втрат. Робота із запобігання кризам не завершена", - наголосив заступник голови МВФ.

За його словами, глобальне зростання сповільниться у результаті торгової війни. Стійкий торговий конфлікт між США і Китаєм може викликати довгострокові наслідки для світової економіки.

2020-го світу загрожує нова фінансово-економічна криза. За даними JPMorgan, акції ринків, що розвиваються, подешевшають на 48%, їхні валюти - на 14,4%, американські акції втратять у вартості 20%, а ціни на енергоресурси впадуть на 35%. Щоправда, криза матиме менш негативні наслідки, ніж події 2008-го.

Зараз ви читаєте новину «МВФ попередив про світову фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути