Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2018 11:45

Міністр повідомив результати роботи з місією МВФ

Міністр повідомив результати роботи з місією МВФ
За словами міністра фінансів, тиждень роботи з МВФ виявився результативним. Фото: Еспресо.TV

Міжнародний валютний фонд і Україна не досягли остаточної домовленості з питань закону про Антикорупційний суд і реформу енергоринку.

"Був насичений тиждень. З деяких питань просунулися досить активно. З питань Антикорупційного суду, енергетичної реформи є певний прогрес, але остаточна домовленість не була досягнута", - повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, пише "Сегодня".

Водночас міністр назвав таку ситуацію нормальною і додав, що тиждень виявився результативним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредитори дали невідкладне завдання Україні

"Що стосується енергореформи, то це питання знаходиться в роботі. Новий механізм формування цін на газ Україна розробляє не лише за допомогою МВФ, але і Світового банку", - наголосив Данилюк.

Крім того, експерти МВФ зустрілися з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Обговорювали законодавче забезпечення реформ в економіці. Зокрема, мова йшла про старт приватизації державних підприємств і боротьбу з корупцією.

Україна отримає $1,9 млрд траншу від МВФ протягом поточного року, вважають у міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings. У агентстві наголошують, що постійна взаємодія з МВФ важлива для забезпечення доступу України до офіційного та зовнішнього фінансування для обслуговування держборгу в 2020-2021 роках.

Зараз ви читаєте новину «Міністр повідомив результати роботи з місією МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути