Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 18:09

Міністр повідомив, чому в Україні ліквідують податкові інспекції

Міністр повідомив, чому в Україні ліквідують податкові інспекції
У Мінфіні відзначають, що це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС. Фото: 1NEWS.COM.UA

В Україні районні податкові інспекції втратять статус юридичних осіб. Їх приєднають до головних управлінь Державної фіскальної служби в регіонах.

Рішення було ухвалено постановою Кабміну "Про реформування деяких територіальних органів ДФС". Про це Міністерство фінансів повідомило у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад рік податкова міліція діє поза законом

"Ліквідація районних органів ДФС — перший етап структурної реорганізації Державної фіскальної служби. Це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС. Йдеться про аудит та роботу з боргом. Райони зможуть зосередитися на обслуговуванні платників", — заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, наступний крок структурної реорганізації ДФС — створення єдиної юридичної особи у податковому напрямі Державної фіскальної служби.

Раніше Кабінет міністрів скасував минулорічні постанови про реформування і реорганізацію податкових та митних органів. Вони передбачали створення Міжрегіональної митниці та Міжрегіонального головного управління ДФС. Обласні митниці та енергетичну митницю планувалося реорганізувати шляхом приєднання до Міжрегіональної митниці.

Зараз ви читаєте новину «Міністр повідомив, чому в Україні ліквідують податкові інспекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути