Ексклюзиви
вівторок, 24 жовтня 2017 16:03

Міненерговугілля готує законодавчу базу для підтримки ТЕЦ – Буславець

Міненерговугілля готує законодавчу базу для підтримки ТЕЦ – Буславець
Директор Департаменту електроенергетичного комплексу Міненерговугілля Ольга Буславець заявила, що найголовніший орієнтир для реформ в енергетиці – це інтереси споживачів

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наразі розробляє законопроект щодо тимчасової підтримки ТЕЦ, які не мають технічних можливостей працювати в новій моделі ринку.

Про це заявила директор Департаменту електроенергетичного комплексу Міненерговугілля Ольга Буславець під час виступу на Міжнародному енергетичному форумі "Тиждень Відкритої Енергетики" (Open Energy Week) у вівторок, 23 жовтня. Та повідомила, що розробкою відповідного законопроекту займається Координаційний центр по впровадженню реформи енергоринку.

"Найближчим часом ми повинні провести технічні заходи щодо синхронізації з європейською енергосистемою. Втім, ми повинні поєднувати свободу на енергоринку з великою відповідальністю", – заявила пані Буславець. Та зазначила, що найголовніший орієнтир для реформ в енергетиці – це інтереси споживачів.

Нагадаємо, сьогодні, 24 жовтня триває другий день Міжнародного енергетичного форуму. Тема першої сесії: "Ринок електричної енергії. Акцент на споживача".

Форум Open Energy Week – це 5 днів професійної та відкритої дискусії, обміну досвідом та планами розвитку паливно-енергетичної галузі України між досвідченими фахівцями ПЕК, інвесторами, представниками влади та експертами. Організатор Форуму – Всеукраїнська Енергетична Асамблея (ВЕА). Модератор Форуму – Голова Ради ВЕА Іван Плачков.

Пряму трансляцію другого дня Форуму можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=cGAudJs7f3Q&feature=youtu.be

Міжнародний енергетичний форум проходить 23-27 жовтня за адресою: "Гольф Центр Київ" / Гранд Хол, Оболонська набережна, 20.

Зараз ви читаєте новину «Міненерговугілля готує законодавчу базу для підтримки ТЕЦ – Буславець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути