Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 10:00

Металурги будуть забезпечені сировиною - Галасюк

Глава комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк заявляє, що завдяки дії "металургійного" закону дефіцит металобрухту на внутрішньому ринку скоротився в 2,8 раза - з 850 тис. тонн у 2015 році до 300 тис. тонн у 2017-му.

"Завдяки нашому з Олегом Ляшком і однодумцями "металургійному закону", який діє вже майже 2 роки, вдалося скоротити дефіцит металобрухту в рази - з 850 тис. тонн у 2015 році до 300 тис. тонн у 2017-му. Це десятки тисяч збережених робочих місць українців і понад 1,5 млрд доларів "врятованої" експортної виручки в торговому балансі. Це щеплення стабільності для курсу гривні та цін в магазинах", - написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Однак, вважає народний депутат, ситуація загострюється. "Металобрухт у світі дорожчає і нинішня ставка вивізного мита (30 євро за тонну) поступово перестає грати свою захисну роль. Тому новим "металургійним законопроектом" №8226 ми запропонували підняти мито до 42 євро за тонну і продовжити його на 3 роки. Такий розмір мита відповідає адвалорній ставці 20% при рівні цін 2017 року. У Китаї, до речі, мито становить 40%, в Індії - понад 35%, в Казахстані - повна заборона експорту металобрухту", - пише Галасюк.

Глава промислового комітету додав, що "металургійним заводам потрібна сировина, армії - техніка та зброя, а людям робота і зарплата".

"Сьогодні Комітет промполітики і підприємництва вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти в цілому "новий металургійний закон" №8226. Хороша новина для промисловості та всіх українців!", - констатував він.

  Динаміка експорту брухту та середньорічних експортних цін на нього
Динаміка експорту брухту та середньорічних експортних цін на нього
  Динаміка обсягів заготівлі брухту чорних металів в Україні
Динаміка обсягів заготівлі брухту чорних металів в Україні
  Динаміка поставок брухту на вітчизняні підприємства та обсяги виробництва сталі
Динаміка поставок брухту на вітчизняні підприємства та обсяги виробництва сталі
Зараз ви читаєте новину «Металурги будуть забезпечені сировиною - Галасюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути