пʼятниця, 18 серпня 2017 16:54

Майбутнє ринку інвестицій за ICO і технологією блокчейн?

Що таке ICO і технологія блокчейн? У чому переваги ICO для потенційних інвесторів проектів? Спробуємо розібратися у цій статті.

 
ICO (криптовалюта) - цей термін має також інші значення. Initial coin offering, ICO (первинне пропозиція монет, первинне розміщення монет) - форма залучення інвестицій в нові технологічні проекти і стартапи у вигляді емісії та продажу інвесторам нових криптовалют. Вживається також у вигляді "первинної пропозиції токенів". У російськомовному середовищі найчастіше вживається зазначена вище абревіатура - "ICO" [ай-сі-о], яка схожа на IPO (первинне розміщення акцій). Аналітична група Smith + Crown стверджує, що в 2017 році кількість ICO практично подвоїлася в порівнянні з 2016 роком (від 1.5 розміщення в тиждень до 2.75). При цьому помітно зростають обсяги залучених коштів: поряд з сотнями проектів, що залучають від декількох сотень тисяч до декількох мільйонів доларів, на ринок виходять компанії, розміщення яких залучили сотні мільйонів доларів. Наприклад, Status Research & Development GmbH, Switzerland, розмістив токени Status Network Token (SNT) на суму 95 млн. дол. Ще більш успішними стали розміщення токенів EOS і Bancor.

Термін "ICO" утворений за аналогією з "IPO" (англ. Initial Public Offering - Первинне публічне розміщення акцій). Основні відмінності ICO від свого вихідного аналога (IPO) полягають в: відсутності на сьогоднішній день жорсткого державного регулювання, характерного для IPO і будь-яких інших публічних фінансових і інвестиційних видів діяльності; відсутності юридичних прав, які отримують власники акцій. Якщо питання регулювання, вже активно обговорюване на всіх можливих рівнях, - це питання часу, то друга відмінність є фундаментальною. Токени за своїми властивостями ближче до облігацій. І там, де питання великого контролю технологій і бізнесу за маленькі венчурні гроші є чутливим для інноваторів, відхід від моделі акціонерного товариства до моделі запозичень оцінюється експертами як прогресивний. У звіті від 25 липня 2017 Комісія з цінних паперів і бірж США ( "SEC") вважає, що ICO для віртуального інвестиційного фонду The DAO була продажем цінних паперів.

Як заявлено менеджментом брокерської компанії PrivateFX, - ICO і технологія блокчейн - це не просто нова технологія, це абсолютно якісно інший підхід до взаємодії між клієнтом-інвестором і компанією, куди він інвестує, робить зацікавленість клієнта в успішному становленні і розвитку компанії не меншою, ніж зацікавленість самої цієї компанії, з огляду на те, що кожен такий клієнт-інвестор, який володіє певною часткою випущених в рамках ICO токенів, тим самим виступає співвласником самої компанії, отже за визначенням зацікавлений в подальшому її зростанні, адже її зростання означає зростання ціни токенів, що в свою чергу означає зростання капіталу самих інвесторів.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє ринку інвестицій за ICO і технологією блокчейн?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути