вівторок, 20 березня 2007 12:36

McDonald"s вимагає виключити із словників слово "McJob"

Керівництво мережі ресторанів швидкого харчування McDonald"s вимагає переписати всі статті в британських словниках, які характеризують роботу в закусочних подібного типу під визначенням McJob.

Оксфордський англійський словник (OED) так описує поняття McJob: низькооплачувана, непрестижна, безперспективна робота, що не вимагає високої кваліфікації, зазвичай у сфері обслуговування. Словник не дає прямого посилання на ресторани McDonald"s, проте навіть з назви цього виду діяльності можна зрозуміти, звідки пішов McJob.

Це визначення з"явилося в США в 1980-х роках для позначення некваліфікованої роботи в мережах громадського харчування. Після цього поняття McJob популяризував канадський письменник Дуглас Коупленд у своєму романі "Покоління X". У мережевій версії OED це визначення з"явилося в 2001 році.

За словами представника компанії McDonald"s Девіда Фейрхерста, McJob повинне отримати нове визначення, яке відображає роботу, що "має стимул, являє користь і пропонує дійсні можливості для кар"єрного зростання й отримання необхідного в подальшому житті досвіду". Представники OED у свою чергу заявили, що "стежать за змінами і коректують статті, якщо на те є достатні підстави", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «McDonald"s вимагає виключити із словників слово "McJob"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути