четвер, 30 серпня 2018 10:31

"Маю 2 дипломи, але навіть не знаю, де вони лежать": мільярдер з Forbes святкує 88-й день народження

"Він видатний фахівець у сфері бізнесу. Здатний швидко і точно вирішити ключову проблему компанії. Може відмовитися від інвестицій менш ніж за дві хвилини", - написав американський фінансист Пітер Лінч у передмові до книги про інвестора Воррена Баффета.

Автор: nv.ua
  Статки Воррена Баффета становлять   млрд. За версією Forbes, у 2017-му він став 3-м у рейтингу найбагатших людей планети.
Статки Воррена Баффета становлять млрд. За версією Forbes, у 2017-му він став 3-м у рейтингу найбагатших людей планети.

Воррен Баффет народився 30 серпня 1930 року. За версією Forbes, 2017-го став 3-м у рейтингу найбагатших людей планети. Його статки оцінюють у $83 млрд.

88-річний американський інвестор веде скромний спосіб життя. Живе в місті Омаха у будинку, який придбав 1958 року за $31,5 тис. Через це отримав прізвисько "Мудрець Омахи" або "Оракул Омахи". Їздить на старому Lincoln.

Gazeta.ua зібрала 10 порад американського мільярдера, як стати успішним.

1. Щоденно працюйте над своїми слабкими рисами характеру, робіть їх кращими. Розвивайте свої здібності та навички. Інвестування в себе не завжди означає, що потрібно оплатити навчання в університеті. Маю 2 дипломи, але навіть не знаю, де вони лежать.

Автор: flickr.com
  Воррен Баффет та Барак Обама зустрілися в Овальному кабінеті Білого дому 18 липня 2011 року.
Воррен Баффет та Барак Обама зустрілися в Овальному кабінеті Білого дому 18 липня 2011 року.

2. Ви не зможете повністю керувати і контролювати свій час, якщо не навчитеся говорити "ні".

3. Намагайтеся не приймати рішення, які будуть ґрунтуватися на чужій думці. Оцінюйте себе тільки по своїй внутрішній шкалі. На початку кар'єри мені пророкували провал.

4. Не затягуйте рішення і надмірно не думайте. Завжди намагайтеся міркувати швидко. З часом помітите, що це єдиний спосіб заробити гроші.

5. Ті кошти, які ви змогли заробити за допомогою свого першого бізнесу, намагайтеся не витрачати. Колись із другом встановили ігровий автомат у перукарні. Заробили трохи грошей і вклали їх у розвиток справи. У результаті, до 26 років у мене вже було $1,4 мільйона.

6. Перш, ніж почати будь-яку справу, обговоріть всі грошові питання. Якщо не зробите цього, є великий шанс, що вас обмануть.

7. Звертайте увагу на дрібниці. Тоді зможете добре заощадити.

8. Завжди уникайте нелогічних ризиків. Не займайтеся торгівлею як-небудь. Користуйтеся методами економії грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На чому заробляють нові мільярдери зі списку Forbes

9. Ніколи не беріть грошей у борг.

10. Намагайтеся вчасно виходити з програшного підприємства. У молодості якось поставив на перегонах і програв. Потім, щоб відігратися, я знову поставив і знову програв.

Загальна сума пожертвувань Воррена Баффета на благодійність перевищила $30 млрд. 2018 року він спрямував на благодійність акції власної інвестиційної компанії Berkshire Hathaway на суму $3,4 млрд. Гроші направив у благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс, фонд Сьюзен Томсон Баффет. Останній названий на честь покійної дружини. Фонд надає гранти на навчання студентам штату Небраска.

Зараз ви читаєте новину «"Маю 2 дипломи, але навіть не знаю, де вони лежать": мільярдер з Forbes святкує 88-й день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути