Ексклюзиви
понеділок, 20 листопада 2017 15:17

Ліквідаційні банки декларують найбільші доходи, паралельно нарощуючи податковий борг - Бамбізов

Ліквідаційні банки декларують найбільші доходи, паралельно нарощуючи податковий борг - Бамбізов
Начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов каже, що 80% від усієї суми задекларованого податку на прибуток по усіх фінансових установах – це задекларовані зобов'язання банків, які перебувають під управлінням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Фото: Kompromat1.info

За результатами 9 місяців 2017 року найбільші суми податку на прибуток задекларували банки, що перебувають у стані ліквідації. Про це написав у своєму блозі на "Ліга.net" начальник Офісу великих платників податків Євген Бамбізов.

За його словами, "сума задекларованого податку на прибуток по усіх фінансових установах, що зареєстровані на обслуговуванні в Офісі, становить 1,98 млрд грн. З них 80% – 1,56 млрд грн – це задекларовані зобов'язання банків, які перебувають під управлінням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб".

Таке декларування сприяє лише зросту податкового боргу платників перед державою, але не наповненню бюджету, пояснює Бамбізов, оскільки ці гігантські задекларовані суми ніколи не будуть сплачені. Відповідно до законодавства, під час здійснення ліквідації банк не зобов'язаний платити податки і збори, крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури. Крім того, банки в процесі ліквідації не ведуть діяльності, яка була би спрямована на отримання прибутку.

Тим не менше, за законом вони продовжують декларувати прибуток і податки, збільшуючи тим самим податковий борг. З початку року зріст недоїмки по 46-ти ліквідаційним банкам склав 5,069 млрд грн. Це 30% боргу по всьому Офісу за 2017 рік.

"Для нас це погана статистика. Для держави – удар по іміджу, - повідомив Бамбізов, - оскільки розмір такого боргу є вагомим показником платіжоспроможності держави, у тому числі – при вирішенні питання надання їх кредиту міжнародними установами".

Зараз ви читаєте новину «Ліквідаційні банки декларують найбільші доходи, паралельно нарощуючи податковий борг - Бамбізов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути