Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2017 15:02

Корпорацію Roshen підготували до повного продажу

Корпорацію президента України Петра Порошенка Roshen підготували до повного продажу. Однак процес не можливо здійснити без залучення міжнародної холдингової структури. Її завданням є уникнення в разі продажу подвійного оподаткування з метою того, щоб усі податки від продажу повною мірою було сплачено саме в Україні, а не за кордоном. Тобто, вона не мінімізовувала податки корпорації, а уникала подвійного оподаткування.

Про це заявили у компанії AVELLUM, реагуючи на публікацію матеріалів "Слідство:Інфо", опубліковані 5 листопада 2017 року.

  AVELLUM – провідна українська юридична фірма, що надає повний спектр юридичних послуг, з ключовою спеціалізацією у сферах фінансів, корпоративного права, вирішення спорів, податкового та антимонопольного права
AVELLUM – провідна українська юридична фірма, що надає повний спектр юридичних послуг, з ключовою спеціалізацією у сферах фінансів, корпоративного права, вирішення спорів, податкового та антимонопольного права

"У матеріалах наведено інформацію про AVELLUM та нашу співпрацю з юридичною фірмою Appleby, - кажуть в AVELLUM. - Матеріали містять маніпулятивні твердження, що не підтверджені фактами, та не наводять об'єктивного відображення позиції фірми. У зв'язку з цим ми заявляємо про таке:

• Дійсно, як зазначено у процитованих "Слідство:Інфо" матеріалах, першочерговою задачею для розроблення міжнародної холдингової структури для корпорації Roshen було забезпечення продажу корпорації Roshen у разі, якщо це буде можливо відповідно до комерційних умов. Саме тому розроблена структура, що обговорювалася з Appleby, має ознаки підготовки корпорації Roshen до продажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка пояснили, чому він користується офшором

• Окремі способи продажу корпорації Roshen, які розглядалися, не могли бути здійснені без міжнародної холдингової структури. Зокрема мова іде про здійснення первинного публічного розміщення акцій (IPO) корпорації Roshen на іноземній біржі або продаж міжнародній публічній корпорації. Враховуючи розмір цієї транзакції, саме такі способи були найімовірнішими. Інформацію про це ми наводили у нашій відповіді на запит журналістів "Слідство:Інфо" від 27 жовтня 2017 року.

• Ми наголошуємо, що міжнародна холдингова структура, розроблена для здійснення операції з продажу корпорації Roshen, повинна була забезпечити уникнення подвійного оподаткування, щоб усі податки повною мірою було сплачено саме в Україні, а не за кордоном. У разі продажу корпорації Roshen усі кошти були би перераховані кінцевому власнику в Україну, задекларовані та з них було би сплачено усі податки. Так само як сьогодні усі податки корпорація Roshen сплачує і надалі буде сплачувати в Україні. Саме про це ми зазначили у відповіді "Слідство:Інфо" від 27 жовтня 2017 року. Журналісти повністю проігнорували цю важливу інформацію і не висвітлили її у сюжеті. Ми вважаємо цей факт, а також висновок і заголовок статті щодо мети створення структури, маніпулятивними і тенденційними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У декларації Порошенка не знайшли порушень

• Оскільки продати корпорацію Roshen було неможливо через комерційні обставини, було прийнято рішення передати корпорацію у "сліпий траст" відповідно до міжнародних стандартів. Управляючий "сліпого трасту" підтвердив, що траст відповідає міжнародним стандартам.

• У зв'язку з передачею корпорації Roshen у довірче управління респектабельній міжнародній банківській групі Rothschild, Петро Порошенко не має повноважень на здійснення контролю за процесом пошуку покупців чи переговорним процесом щодо продажу корпорації Roshen чи будь-яких її частин. Зазначене питання повністю належить до компетенції та повноважень Rothschild.

• Без створення міжнародної холдингової структури передача корпорації Roshen у "сліпий траст" була б неможливою або юридично дефектною. Україна не є стороною Гаазької конвенції 1985 року про право застосовне до трастів та їх визнання, тому передача корпорації Рошен в траст без створення міжнародної корпоративної структури була би недійсною з точку зору українського права.

• Компанії міжнародної холдингової структури до передачі корпорації Рошен у "сліпий траст" не мали банківських рахунків. Тому будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування готівкових коштів з України при створенні міжнародної холдингової структури є безпідставними домислами.

Також ми хотіли підкреслити, що відмова юридичної фірми Appleby від участі у реалізації проекту була пов'язана саме з агресією Російської Федерації проти України та готовністю Президента України надати жорстку відповідь на незаконні дії військових підрозділів Російської Федерації. Таке рішення, прийняте фірмою Appleby, не може розглядатися як свідчення застережень щодо транзакції як такої. AVELLUM надає юридичні послуги щодо корпорації Рошен з 2013 року, та ми не маємо жодних застережень щодо представництва корпорації Рошен, Порошенка Петра Олексійовича чи управителя "сліпого трасту", особливо враховуючи прозорість структури, дотримання всіх законодавчих приписів та відмінну ділову репутацію наших клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Корпорацію Roshen підготували до повного продажу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути