Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 09:37

Конституційний суд розгляне запуск ринку землі - оголосили дату

Конституційний суд розгляне запуск ринку землі - оголосили дату
Після відкриття ринку в Україні земля подорожчає в 2-5 разів. Фото: Олена Луценко

3 червня Конституційний суд України розгляне справу за поданням нардепів щодо конституційності закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення".

Інформацію опубліковали в порядку засідань КСУ. Розгляд справи проходитиме у формі усного виробництва, з відеотрансляцією засідання на сайті суду.

28 квітня Верховна Рада ухвалила зміни до Земельного кодексу щодо удосконалення управління і дерегуляції в галузі земельних відносин. Документ у другому читанні підтримали 284 депутати.

Закон передбачає передачу земель державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності органів місцевого самоврядування.

Винятком мають стати землі, необхідні державі для виконання її функцій. До таких належать землі Міноборони, природоохоронного фонду, державних установ, підприємств і організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін очікує продажу 1,5 млн га землі на рік

Після відкриття ринку в Україні земля подорожчає вдвоє-вп'ятеро. Це відбудеться в найближчі 5-10 років, за прогнозом уряду.

Ринок землі в Україні запрацює 1 липня.

77% українців проти відкриття ринку купівлі-продажу землі. Вважають, що такі рішення необхідно ухвалювати на Всеукраїнському референдумі. Якби він зараз відбувся - 66% проголосували б проти відкриття ринку, за результатами опитування групи Рейтинг.



Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд розгляне запуск ринку землі - оголосили дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути