середа, 07 березня 2007 10:19

Комітет Сенату США проголосував за вступ України до НАТО

Профільний комітет з іноземних справ Сенату США схвалив на вчорашньому засіданні законопроект про підтримку вступу Грузії й України до НАТО, а також про виділення з бюджету США коштів цим країнам у рамках програми сприяння в сфері безпеки для підготовки до вступу в альянс.

Законопроект за назвою "Акт 2007 року про консолідацію свободи в НАТО" схвалений на засіданні комітету під головуванням сенатора-демократа Джозефа Байдена. Співавторами документа були сенатори-республіканці Річард Лугар, Джон Маккейн, сенатор-демократ Крістофер Додд та інші.

У законопроекті заявлена підтримка з боку конгресу США "своєчасному вступові до НАТО Албанії, Хорватії, Грузії, Македонії й України".

У ньому також відображене рішення про включення цих країн до американської програми "сприяння в сфері безпеки". Також з федерального бюджету США на 2008 рік передбачене виділення коштів для цих країн.

У середині лютого аналогічний законопроект був схвалений профільним комітетом з іноземних справ палати представників американського конгресу, пише РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Сенату США проголосував за вступ України до НАТО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути