Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 20:30

Комітет Геруса провалив законопроект про "зелені" тарифи, який підтримали інвестори

Комітет Геруса провалив законопроект про "зелені" тарифи, який підтримали інвестори
Фото: РБК-Україна

Сьогодні на засіданні комітету Верховної ради з питань енергетики і комунальних послуг депутати з фракції "Слуга народу" відмовилися підтримати законопроект №2543 "Про внесення змін у деякі закони України щодо поліпшення інвестиційного клімату в сфері відновлюваної енергетики".

Законопроект підтримали лише 8 з 17 присутніх на засіданні, що представляють опозиційні фракції, повідомляє РБК-Україна.

Проект закону №2543 є компромісним варіантом щодо врегулювання ключових питань сектора відновлюваної енергетики, насамперед зниження розміру "зеленого" тарифу для окремих виробників електроенергії з відновлюваних джерел енергії, що покращить фінансовий стан ДП "Гарантований покупець" і забезпечить більш якісне виконання функцій гарантованого покупця електричної енергії.

За словами одного зі співавторів законопроекту №2543, депутата Лесі Василенко, він дозволить розвивати "зелену" енергетику, захистить інвесторів і сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості України. Підтримати даний законопроект закликали ряд галузевих асоціацій та понад 70 найбільших учасників ринку альтернативної енергетики.

В оприлюдненому вчора листі на ім'я міністра енергетики Олексія Оржеля і голови профільного парламентського комітету Андрія Геруса, посольства Данії, Норвегії та Швеції закликали до необхідності досягнення на законодавчому рівні компромісу в питанні "зелених" тарифів заради збереження інвестпривабливості України і продовження розвитку відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Раніше з жорсткою критикою "зелених" тарифів виступив підприємець Ігор Коломойський, на думку якого держава не отримує вигоди від зеленої енергетики, а її дотування лягає на плечі бізнесу.

"Я зараз консультуюся з юристами з приводу подачі запиту в Конституційний суд - справедливо, що вся країна, у якій гігантські економічні проблеми, скидається і дотує один з найдорожчих видів виробництва електроенергії порівняно з іншими, більш дешевими і доступними?", - обурюється бізнесмен в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

Зараз ви читаєте новину «Комітет Геруса провалив законопроект про "зелені" тарифи, який підтримали інвестори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути