Понеділок, 19 жовтня 2020 22:55

Колишній викладач відкрив незвичний фаст- фуд
5

Коробочка з 6 пончинків, политих солодким  соусом коштує 30 грн. У Донецьку колись такі пончики були популярною стравою
Фото: Михайло Жилін
Коробочка з 6 пончинків, политих солодким  соусом коштує 30 грн. У Донецьку колись такі пончики були популярною стравою
Коробочка з 6 пончинків, политих солодким  соусом коштує 30 грн. У Донецьку колись такі пончики були популярною стравою
Коробочка з 6 пончинків, политих солодким  соусом коштує 30 грн. У Донецьку колись такі пончики були популярною стравою
Коробочка з 6 пончинків, политих солодким  соусом коштує 30 грн. У Донецьку колись такі пончики були популярною стравою

Михайло Жилін відкрив незвичне кафе у Вінниці. В ньому готують пончики прямо перед відвідувачами.

"Із дружиною переїхали до Вінниці із Донецька. Свого часу був на війні і тяжко травмувався. Останні роки викладав в університеті імені Стуса. Вирішив, що хочу вілкрити власну справу", - розповідає Михайло.

Чоловік брав участь у конкурсі бізнес- проектів, які проводила міська рада і виграв. За це йому організували навчання у київській школі економіки.

"Пончики супроводжували мене все дитинство у Донецьку. Їх носили у гості, брали на прогулянку чи до кави. А у Вінниці такого нема. До того ж ми відкривали кафе у тому ж районі, де колись мешкав Михайло Коцюбинський. Назвали його символічно "Intermezzo", на честь його творів. Обоє з дружиною літератори. Вважали, що це має бути кафе для людей, які люблять читати. Навіть думали поставити підставки на столиках для мобільних телефонів", - каже Михайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час карантину вдалося запустити онлайн сироварню"

Скільки чоловік вклав у справу він не розголошує. Але каже, що не дивлячись на карантин, роботи вистачає. Зараз основні відвідувачі фаст- фуду — школярі з найближчої школи.

"Тіста, яке робимо вранці не вистачає на весь день, тому після обіду часто доробляємо ще одну порцію. Змінили і тенденцію продажу. Спершу планували продавати по 6 пончиків у картонній коробці за 30 грн. Але школярам то дорого, тому часто продаємо і по одному", - пояснює.

Пончики поливають різними соусами та посипають цукровою пудрою. Крім них готують берлінери — пончики з начинкою з шоколадом або полуницею. Такі коштують по 12 грн за штуку.

Ірина Микитеєк з Чернівців несподівано почала займатись бізнесом. Чотири роки тoму жінка попросила своїх друзів, щоб принесли їй цукор і банки. Так вона стала варити варення різних видів і смаків. А цього року додала ще пастилу.

Зараз ви читаєте новину «Колишній викладач відкрив незвичний фаст- фуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25648
Голосування Чи подорожчають продукти через відміну державного регулювання цін?
  • Так, виробники і магазини скористаються цим
  • Так, але подорожчають тільки найпопулярніші товари
  • Ні, будуть лише сезонні коливання цін
  • Деякі товари подешевшають
  • Державне регулювання - це радянський пережиток. Його треба відмінити
Переглянути