понеділок, 10 грудня 2018 11:41

Клієнтів російських банків попередили про ризики

Клієнтів російських банків попередили про ризики
У Нацбанку не бачать перспектив для роботи російських банків в Україні. Фото: unian.net

Клієнтам російських банків в Україні потрібно враховувати всі ризики. Самостійно оцінювати небезпеку роботи з такими банками.

"Кожен вкладник самостійно вибирає собі банк і оцінює відповідні ризики. Зі свого боку, Національний банк неодноразово заявляв, що не бачить перспектив для роботи банків із державним російським капіталом в Україні", — заявив голова Національного банку Яків Смолій, передає Vox Ukraine.

Останнім часом російські банки залишають український ринок самостійно.

"За останні 2 роки російські банки помітно зменшили свою присутність на українському ринку. Наприклад, VS Банк був проданий групі Сергія Тігіпка, БМ Банк самоліквідувався, здав ліцензію та розрахувався із усіма вкладниками", — наголосив Смолій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найприбутковіші банки в Україні

Банкрутство і ліквідація російського ВТБ банку не впливає на стабільність банківського сектора України.

"Частка цієї фінустанови становить приблизно 0,6% від чистих активів платоспроможних банків. На інші банки з російським державним капіталом ситуація із ВТБ також не впливає. Хоча їхня господарська діяльність частково обмежена рішенням суду, однак вони мають достатній запас ліквідності", — підсумував голова НБУ.

27 листопада Нацбанк визнав ВТБ Банк неплатоспроможним. У фінустанові ввели тимчасову адміністрацію. Рішення прийняли, щоб захистити інтереси вкладників і кредиторів банку. Ще 13 листопада через зниженням обсягу ліквідності ВТБ Банку НБУ відніс його до категорії проблемних.

Зараз ви читаєте новину «Клієнтів російських банків попередили про ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути