Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2015 10:54

Київ і Брюссель не йдуть на поступки щодо ЗВТ - міністр економіки РФ

Київ і Брюссель не йдуть на поступки щодо ЗВТ - міністр економіки РФ
Олексій Улюкаєв. Фото: ria.ru

Експертні консультації щодо початку дії Угоди про асоціацію України з ЄС за участю Росії не дали жодного позитивного результату для Москви.

Київ і Брюссель не хочуть брати на себе додаткові зобов'язання, заявив журналістам міністр економрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вони (ЄС і Україна - ред.) запропонували свій варіант. Нас він не влаштував абсолютно, тому що не передбачає жодних зобов'язань з боку наших партнерів, передбачає зобов'язання тільки з нашого боку", - сказав Улюкаєв.

Коментуючи очікування від майбутніх тристоронніх консультацій на міністерському рівні і можливості проведення ще однієї зустрічі до кінця року, він сказав: "Може бути, ще потрібно провести зустріч, якщо раптом виявиться, що партнери готові рухатися у правильному напрямку. Але поки ми особливих підстав для цього (домовитися - ред.) не бачимо".

Нагадаємо, що тристоронні консультації між РФ, ЄС і Україною з питання імплементації Угоди про асоціацію заплановані на 1 грудня у Брюсселі. Попередні консультації пройшли 9-10 листопада.

З 1 січня Москва планує запровадити продуктове ембарго до товарів з України, а також перестане діяти режим вільної торгівлі між Україною і РФ.

Раніше міністр Улюкаєв висловив невдоволення щодо необхідності виділення додаткових коштів на пересертифікацію російської продукції, що експортується в Україну.

Україна і ЄС підписали політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня 2014 року, економічну – в кінці червня 2014 року, після проведення президентських виборів.

Передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює з жовтня 2014 року. Однак у вересні 2014 року - після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України та РФ – домовилися про відстрочення його введення до 31 грудня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Київ і Брюссель не йдуть на поступки щодо ЗВТ - міністр економіки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути