середа, 30 вересня 2015 14:29

Китай дозволив 18 українським компаніям поставляти молочку

Китай дозволив 18 українським компаніям поставляти молочку
Фото: wallnews.info

Китай дав дозвіл на поставку продукції 18 українським молочним компаніям.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів, передає "Інтерфас-Україна"

"Китай прийняв рішення про надання доступу для 18 українських компаній, які виготовляють і поставляють молочну продукцію. Ці компанії отримали можливість поставляти і продавати українську продукцію в Китаї", - сказав він.

Список компаній оприлюднено на сайті уряду Китаю, додав прем'єр.

"Рішення китайської сторони про відкриття для українських компаній своїх ринків – це визнання наших зусиль у модернізації української індустрії, переробки і промисловості. І це ще один крок до того, щоб збільшувати обсяги виробництва, так і збільшувати кількість робочих місць і збільшувати доходи нашої економіки", - додав він.

Яценюк зазначив, що нові ринки для України вкрай важливі.

"Росія закрила свій ринок, але ми не зупиняємося в тому, щоб нарощувати свої можливості в реалізації української продукції", - підкреслив він.

Як повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України, дозвіл експортувати молочну продукцію до КНР отримали філії ПП "Прометей" "Менський сир" та "Славутський маслоробний комбінат", Охтирський сиркомбінат, Роменський молочний комбінат, Миргородський сироробний комбінат, Старокостянтинівський молочний завод, ТОВ "Елітмол Київ", "Техмолпром", Золотоніський маслоробний комбінат, Баштанський сир завод, Ічнянський молочно-консервний комбінат, Літинський молочний завод, Бершадьмолоко, Дубномолоко, Клуб сиру, Терра фуд, Жашківський молокозавод, Хмельницький завод "Молочний візит".

Зараз ви читаєте новину «Китай дозволив 18 українським компаніям поставляти молочку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути